2020 udgaven af Oddesund Sommer Speciel

Udgivet af admin den

Vejrudsigten lovede lummert vejr, en let brise men ellers spredte skyer = en varm cocktail for et marathon.

Når den idéelle temperatur til langdistanceløb er ca. 10-12°C, så vil hver 5°C temperaturen stiger over det, mindske din præstationsevne med ca. 2%.

Og det ses også i sluttiderne.

Med glade ansigter stod 30 på startlisten til en hyggelig lørdag på en rundstrækning, som jeg godt ved er et par meter for lang, og ja ganget med 2 eller 4 omgange så bliver det jo også til “noget” 🙂 – En lille justering er i vente for 2021 udgaven.

Lidt info for de af jer der spurgte ind til de bunkere, som vi passerede ved broen. På sydsiden er der i dag indrettet kunstudstillinger i Regelbau 411.

På samme sydside blev der i 2018 bygget et udkigstårn, der måler 12,5 mtr. i højden. Danmarks nyeste fyrtårn, et specielt byggeri med indbygget formidling, som besøgende nu kan komme op i og lære mere om det område, de befinder sig midt i.

Og som sjov sidehistorie. Efter strækningen ude på engen løb vi igennem et lille stykke skov, hvor der tidligere har boet en mand i et klædeskab. Æ Skawmand – manden i skabet. Manden, der blev en kendt skikkelse hed oprindelig Christian Vandet Jørgensen og kom til Oddesund med et stort klædeskab i 1914. Han boede i sit skab i mange år. Når skabet stod op kunne han stå i læ i det eller lave mad. Når han skulle sove, lagde han skabet ned.

Passage under Oddesund broen
Startfeltet – 1/2 og hel-marathon
En venlig påmindelse om at dukke hovedet

Tak til alle for jeres deltagelse.

Diplom til selv-udskrivning, samt de to resultatlister kan hentes her:

Kategorier: Coffee